Samen met mijn goede vriend Ard Pisa organiseer ik een paar keer per jaar een hunebedtocht waarin je kennis laat maken met de beginselen van natuurmagie. Op deze tocht gebruiken we de krachtplekken waar de hunebedden zich bevinden als de perfecte omgeving om te oefenen met het waarnemen van natuurwezens en de krachten van lucht vuur water en aarde. Deze dag zal zowel een innerlijke en uiterlijke reis zijn waarin je in contact komt met voor jou belangrijke thema’s, leerzame dingen waar je naar mag kijken en ook wat mee mag gaan doen. De reis wordt begeleid door live harpmuziek en zang waardoor de magische energie van deze plekken nog eens extra wordt versterkt.

 We beginnen de dag rond 10.00/10.30 op een betoverende plek, een plek die zo mooi en magisch is dat het niet moeilijk is om helemaal vanzelf met de natuurwezens in contact te treden.

Op deze elfenheuvel leer je de Breath of Life, een genezende ademtechniek die we hier in gaan zetten om onszelf met elkaar en het rijke energieveld van deze plek te verbinden. Deze techniek helpt je ook om helder te voelen, duidelijk waar te nemen. We oefenen met het communiceren met de natuurwezens die aanwezig zijn op deze plek.

Met hun hulp kiest iedereen een onderwerp waar je deze dag voor jezelf aan wil werken, je favoriete probleem! Vanaf de heuvel gaan we het bos in om een voorwerp te zoeken die dit onderwerp symboliseren. Ik vraag je om je waarnemingen even op te schrijven want daar gaan we later op de dag nog wat mee doen.

Vlakbij de elfenheuvel ligt het eerste hunebed, D26. Hier leren we over de reis van de zon maan en sterren die al eeuwen en eeuwen hun licht schijnen op deze magische verzameling stenen. We gaan de beweging van de zon nabootsen om ons op sacrale wijze te verbinden met de energie van het hunebed en de omringende krachten. Dit wekt tevens een krachtig magnetisch veld op dat ons ontvankelijk maakt voor de ware betekenis en werking van het hunebed, en ons van (genezende) energie voorziet.

Om contact te maken met het element waarin we geboren zijn kijken we naar de invloed van de zodiakale sterrenbeelden op de natuur en je persoonlijkheid en gaan op de juiste plek staan in de cirkel de we om het hunebed heen vormen. Dan volgt een traditionele wicca geleide meditatie die je meeneemt in de werelden die bij lucht vuur, water en aarde horen. Nu je weet wat de elementkrachten zijn, onderzoek je welk element de grootste invloed heeft jouw persoonlijke probleem, en doen we de eerste stap in natuurmagie om het in balans te brengen. Ook nu schrijf je weer je bevindingen op.

 De volgende stop is een tweeling hunebed, waar we eerst lekker onze zelf meegenomen lunch verorberen.

Hier en oefenen we met de wet van dualiteit, door te oefenen met hoe balans ontstaat middels een eenvoudige yogaoefening. We sluiten het bezoek aan het tweelinghunebed af door een lemniscaat wandelmeditatie te lopen, een ideale manier je linker en rechter hersenhelft in balans te brengen, om helemaal in het NU te komen en je optimaal op te laden met de energie van deze twee hunebedden.

De laatste plek is een prachtige krachtplek met twee heel bijzondere hunebedden die een verbinding met een boom zijn aangegaan, Iets verder op zijn ook nog twee grafheuvels en een drie kleine hunebedden.

Op deze plek ga je de woorden die je gedurende de dag verzameld hebt gebruiken om een klein gedichtje te maken (een ‘elfje’ genaamd, waarbij je elf woorden gebruikt). In de magie noemen we dat ook wel een spreuk. Aan de voet van het hunebed dat met een bijzonder gevormde eik vergroeid is, maken we met voorwerpjes uit de omgeving een natuurmandala en nodigen we iedereen uit om jouw ‘Elfje’ voor te dragen onder begeleiding van harpmuziek, net zoals de Druïden dat van oudsher deden. Jouw voorwerp dat symbool staat voor jouw favoriete probleem mag je eventueel met wat uitleg in de natuurmandala leggen, hiermee ‘aardden’ we de magie en sluiten zo de dag rond 16.00/16.30.

Inschrijven gaat via Ard https://www.ardpisa.nu/special-hunebed-tours

 In principe bieden wij deze dag aan via social media en is het op donatiebasis. Facebook

Wilt u echter met een eigen groep deze dag meemaken dan kan dat ook; prijs in overleg.

Performance and workshops

You can subscribe to our newsletter below to get regular updates of my performaces and workshops.

Femke

Hunebedtocht ‘natuurmagie’