Femke Bloem speelt harpmuziek vanuit het hart. Van kinds af aan werd ze geroepen door de magie van de natuur en heeft zich zo laten inspireren tot het componeren van harpmuziek bij magische thema’s als Keltische jaarfeesten en de volle manen. In een concert speelt en zingt zij in een enigszins meditatieve sfeer een deel van haar uitgebreide repertoire van uitsluitend eigen composities. Harpmuziek is verstillend, troostend en inspirerend en wordt daardoor door menigeen ervaren als een pauze momentje in een chaotische wereld; een weldaad voor de ziel.

 

Boekingen

Harpspel met zang is uitermate geschikt voor allerlei soorten gelegenheden. Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van huwelijksceremonies, doopfeesten en begrafenissen.

Bij een aantal van deze gelegenheden heb ik ook de rituele begeleiding verzorgd. Omdat harpspel en rituele begeleiding bij dit soort gebeurtenissen wat mij betreft onder mijn priesterschap vallen heb ik hier geen vaste prijs voor en gaat dit altijd in overleg. Schroom vooral niet mij hierover te bellen of mailen via contact, we vinden altijd de juiste prijs en aanpak.

Voor bedrijfsfeesten, partijen, themafeesten, bruiloften en recepties geldt: uren en prijs in overleg, rekening houdend met reiskosten en indien nodig verblijfskosten (bijvoorbeeld bij buitenlandse, meerdaagse en/of verafgelegen optredens).
Mijn Achtergrond

Als iemand mij als kind had verteld dat ik als volwassene harpiste zou worden en dat ik een ongelofelijke hoeveelheid muziek zou componeren had ik het niet geloofd! Ik was toen vooral bezig met verhalen schrijven, schilderen of tekenen en hoewel ik op zich wel wat geluid uit een oude blokfluit kon halen, had ik nooit gedacht dat mijn toekomstige leven vooral gewijd zou zijn aan harpmuziek. Ik ben pas begonnen met harpspelen toen ik aan het afstuderen was voor Kunstzinnig Therapeut. Ik kreeg op een dag ineens de ingeving dat ik harp zou kunnen spelen, en dat was dus ook zo. Heel wonderlijk. Op de een of andere manier wist ik hoe ik mijn vingers op de snaren moest zetten en ‘voelde’ ik dat ik het al eens eerder had gedaan, maar in elk geval niet in dit leven!

Na enkele lessen op een Argentijnse harp kwamen er tot mijn vreugde en verbazing melodieën bij me op. Als ik zomaar wat ging zitten pingelen kwamen er de mooiste composities uit, maar zodra ik na begon te denken stopten ze weer. Ik heb toen besloten maar te stoppen met nadenken (wat betreft de harp) en sinds die tijd zijn er ongeveer veertig muziekstukken ontstaan. Na een paar jaar harpspelen durfde ik ook eindelijk erbij te gaan zingen.

Ik kan tot op de dag van vandaag geen bladmuziek lezen, ik onthoud de stukken aan de titel die ik link aan personen of situaties, en aan de eerste noot van het nummer (soms moet ik even een toonladder spelen om hem ’te vinden’). En nog steeds: als ik in een optreden een foutje maak is dat omdat per ongeluk begon na te denken…

Ik heb twee harpen, mijn eerste harp is de middelgrote Argentijnse Harp die Flora heet. In 2015 is er speciaal voor mij door Marc Vos een kleinere harp gemaakt die makkelijker mee te nemen is op vliegreizen. Deze harp heet ‘Ammar’, en is heeft gelukkig net zoveel snaren als mijn grote harp zodat ik wel mijn hele repertoire kan spelen.

Behalve in Nederland heb ik ondertussen ook opgetreden in diverse buitenlanden, onder andere Libanon, Italie, Frankrijk, Vereningd Koninkrijk, Turkije en Egypte. En plannen om muzikaal nog meer landen en windstreken te ontdekken zijn in ontwikkeling.  

Inmiddels heb ik vier CD’s gemaakt met eigen composities, rustige Keltisch aandoende nummers waarvan een groot aantal met zang. Mijn eerste CD Fem*Pure kwam uit in 2008, met odes aan betekenisvolle gebeurtenissen uit mijn leven. Mijn tweede CD ‘Wheel of Life’ is in winter 2011 uitgekomen, en heeft als thema het Keltisch Jaarwiel. Sinds begin 2015 is ook mijn derde CD ‘Moon Music’ verschenen, met muziek bij de 13 volle manen. 

In de zomer 2015 kwam mijn eerste meditatie CD uit: Harpmeditatie de zeven chakra’s. Deze CD bestaat voor het grootste gedeelte uit geleide visualisaties met daarbij harpmuziek bij de zeven Chakra’s.

En omdat ik maar steeds nieuwe nummers in mij op voel komen werk ik nu inmiddels aan een vijfde CD .

Mijn reeds gepubliceerde muziek staat op Spotify en op Youtube.

Mocht je toch een CD willen bestellen – en daar doe je me nog steeds een groot plezier mee – kan je dat doen via contact. Ze zijn 10 euro per stuk.


U kunt hier via youtube een indruk krijgen


Graphic Designer Contact Form (#6)

Aanvraagformulier