In een bijzonder harpconcert begeleid Femke Bloem de luisteraar met haar harp en zang door een helende reis door de zeven chakra’s. Een bekend effect van deze meditatie is onder andere dat emotionele blokkades die aan allerlei ziektes ten grondslag liggen worden doorbroken doordat de harpklanken en de luisterrijke composities van Femke een ruimte creëren waarin vrede en zelf-inzicht worden ervaren. Veelal worden mensen diep geraakt door deze ontroerende concerten.

De zeven chakra’s voorzien het lichaam van energie, de harp chakra meditatie helpt eventuele blokkades in dit systeem op te ruimen waardoor een betere doorstroming van energie tot gang komt. De unieke combinatie van harpmuziek, zuivere zang en de eenvoudige ademtechniek die aan het begin van de sessie wordt geleerd zijn een beproefde methode om in balans te komen en genezing te ervaren.

Een van de belangrijkste redenen dat een harpmeditatie zo diep inwerkt op het gehele systeem (zowel fysiek en energetisch) is dat gedurende de ceremonie het brein zijn controle loslaat zodat de geneeskrachtige werking van de harp vrij zijn werk kan doen. Veelal worden mensen diep geraakt door deze ontroerende concerten, de magie van de harp uitnodigt het hart te openen, zodat het overbodige losgelaten kan worden. Een van de belangrijkste redenen dat een harpmuziek zo heilzaam inwerkt op zowel het energetische als het fysieke systeem is dat gedurende de meditatie het brein zijn controle loslaat zodat de geneeskrachtige en inspirerende werking van de harp vrij zijn werk kan doen. Net als met andere vormen van soundhealing (zoals bijvoorbeeld met klankschalen) hebben de vibraties van de klanken heel letterlijk en direct een veranderende werking op het fysieke en energetische lichaam. Je gaat vanzelf meetrillen met de harmonie, die een nieuwe gezonde ordening aanbrengt. De harp is heel toegankelijk met haar lieflijke geluid, de trillingen werken daarom op een vriendelijke maar toch heel indringende wijze in op je systeem. Daardoor ontstaat reinigen en tegelijkertijd een vitaliseren, vooral als er ook nog actief meereist wordt door de kleurrijke sferen van de Zeven Chakra’s.

De harpmeditatie duurt ongeveer anderhalf uur, met een half uur nabespreking.
Prijs verschilt per locatie en varieert tussen 20,- of 25,-

Heb je of ken je een mooie locatie om deze meditatie te doen, laat mij weten!

Harpmeditatie reis door de zeven chakra’s